Blog

Kerti grill tervek – füstös hangulat 5 változatban
06
Jún

 

Izzó faszén, ütős BBQ illat, felszisszenő hűtött sör, szalmakalap, nyugodt hátradőlés, feltett lábak, betoppanó barátok. Ezért a hamisítatlan nyári hangulatért számoljuk vissza télen a perceket. Nincs ember a Földön, akit ne hozna lázba a grillezés. Mindegy, hogy szaftos hús, grillkolbász vagy idény zöldségek kerülnek a rácsra, a végeredmény az a verhetetlen tűzön sült ízvilág, amit a konyhában képtelenség leutánozni.

Mostanra nemhogy összefutott a nyál szájában, de gondolom Ön is azonnal szeretne otthonra egy sajátgrillsarkot.A húst már pácolhatja is, mert olyan egyszerű és olcsó kerti grill terveket mutatok meg, amivel akár már holnap felavathatja a saját – nem boltban vásárolt! - sütödéjét.

13
Ápr

Rózsabokor metszése tavasszal

A rózsa az egyik legkedveltebb, csodálatos szépségű, illatos virág, kerti telepítésétől mégis sokan tartanak, holott egy egyszerűen kezelhető, magyarországi klímára való növényről van szó. Ahhoz, hogy minden évben megörvendeztessen minket – fajtától függően – egyszeri vagy többszöri dús virág hozammal, nagyon lényeges elvégezni a rózsabokor helyes metszését. Ehhez adunk most általános útmutató tanácsokat és tippeket hobbi kertészeknek.

28
Aug

Bár még javában tart a kánikula, augusztusban már érezhetően rövidülnek a nappalok és hosszabbodnak az éjszakák. Épp ezért talán jobb időben felkészülni a nagy őszi munkálatokra és még egy kicsit meghúzni a nyár végi kerti foglalatosságokat. 

 

Cikkünkben bemutatjuk, melyek azok a kerti szerszámok, amelyek jó, ha kéznél vannak, illetve azt is, mi az, amivel felkészíthetjük kertünket az elkövetkezendő őszi hónapokra.

 

02
Aug

Teraszépítés lépésről lépésre, avagy így legyünk hobbi barkácsolók!

 

Ezeken a kellemes nyáron napokon jól esik kicsit közel lenni a természethez, és megpihenni a kertben. Ehhez kiválóan alkalmas helyszín egy szépen megépített terasz, ahol munka után kikapcsolódhatunk, vendégül láthatjuk a barátainkat, napozhatunk vagy közös időt tölthetünk a családdal. 

Fontos azonban, hogy előre megtervezzük és átgondoljuk, milyen teraszt szeretnénk, hány főt szeretnénk majd vendégül látni, vagy csak pár napágynak szeretnénk helyet biztosítani? Ha ezeket a kérdéseket megválaszoltuk, el is kezdhetjük a kert legújabb elemének a megtervezését.