A barkácstól a profi szerszámig minden megtalálható az Online-szerszám webáruházban

Kérdése van? Hívjon minket! +36204397840

Villáskulcs készlet

Legyen szó hobbicélú felhasználásról vagy professzionális munkáról - a vásárlói elégedettség és a szerszám hosszútávú kihasználhatósága érdekében -, villáskulcs vásárlás előtt a megfontolt döntésben segítjük. A magas minőségi elvásároknak megfelelő speciális huzalból készült villáskulcs készletek a kiváló anyaghasználatnak és az igényes kivitelezésnek köszönhetően a legnehezebb munkálatok során is megállják a helyüket. A megfelelő szilárdságot biztosító acélötvözet a kényelmes munkavégzést garantáló ergonómiai kialakítással párosul.


12termék112

Villáskulcs méretek és jellemzők

A villáskulcs méretezés a csavarméretekhez igazodik. A háztartásban és a ház körüli munkáknál leggyakrabban 6-22 mm-ig használjuk ezt a típust. A nagyméretű - 30 mm-nél nagyobb - villáskulcsokat munkagépek szerelésénél vetik be. Az egyoldalas villáskulcs készletek mellett léteznek két villás típusok is, ilyenkor a villákat a két szomszédos méretű csavarokhoz méretezik.

Hátránya: A szerelőkulcs gyengesége annak tudható be, hogy a hatszögfejű csavarnak csak két oldalát fogja be, emiatt a csavaró nyomaték közben a hatszögfej sarkai felnyomódhatnak.

Állítható villáskulcs

A villáskulcsot fokozatmentesen lehet méretre állítani a különböző méretű csavarfejek meghúzásához és lazításához. Tőlünk nyugatabbra és délebbre – feltalálója után - angol kulcsnak hívják. Lengyelországban és Dániában svéd kulcsnak nevezik. Gyakori hiba amikor a kulcsnak játéka van, azaz nem szorítják rá kellően a fejre, emiatt a csavarfej lekerekedik. Új változata a Milli-grip, amelynél egy gombnyomással milliméteres pontosággal lehet rögzíteni a fogó méreteit.

Prémium minőségű villáskulcs készletek

Webáruházunk kínálatából: