A barkácstól a profi szerszámig minden megtalálható az Online-szerszám webáruházban

Kérdése van? Hívjon minket! +36204397840

Kulcs készletek

A forgalomban lévő csavarok számtalan területen felhasználhatóak, alakjuk és méretük nagyon változatos. A csavarfejek kialakításától függően – síklapos vagy hornyos – eltérő célszerszámmal szerelhetőek. A különböző alakú keresztmetszetű mélyedésekkel ellátott fejek a hozzá illő csavarhúzóval kompatibilisek. A horony nélküliekhez azonban csavarkulcsot használunk, ha a csavarfej pereme kívülről elérhető. Kulcs készlet kínálatunkban megtalálja a csillagkulcs, villáskulcs szettek mellett a népszerű racsnis kulcs összeállításokat is.

Népszerű csavarkulcs készletek

Villáskulcs: a csavaranyák és a hatlapfejű csavarok meghúzására szolgál. A villáskulcs nem öleli körbe teljesen a csavart, és a feje általában 15 fokos szögben el van fordítva, amely megkönnyíti a csavarozást. Egyoldalas és kettős villáskulcsok vannak forgalomban, utóbbi esetében a fejeket a két szomszédos méretű csavarokhoz méretezik. A szerelőkulcs hátrányára írható, hogy a csavarnak csak két oldalát fogja be, emiatt a csavaró nyomaték közben a hatszögfej sarkai felnyomódhatnak.

Csillagkulcs: a csavarfejet belső dupla hatszögű fogazatával teljesen körülöleli, ezzel hatékonyabb csavarozást tesz lehetővé. Előnye, hogy szűk helyeken és nehezen elérhető csavarokhoz is könnyen hozzá lehet vele férni.

Racsnis kulcs:a racsni elvén működő szerkezet az egyik irányba húz, a másikba viszont nem, azaz nem kell levenni a kulcsot a csavarról, csak a szárat visszatolva újra húzni egyet. Ezzel a munkaigényes csavarozást mérföldekkel megkönnyíti továbbá jól terhelhető.

Csavarkulcs fajták és méretek

Egy csavar méretét a fejen lévő szemközti lapok milliméterben megadott távolsága adja meg, ehhez igazodik a csavarkulcsok mérete is. A metrikus méretezés értelmében a 8-as kulcs a 8 mm-es csavarhoz, a 20-as a 20 mm-es használható. A csavarkulcs készlet mérettartománya 8-27 mm között terjed.

A csavarkulcsok két fajtája:

Állítható fejű: a kulcsot fokozatmentesen lehet méretre állítani a különböző méretű csavarfejek meghúzásához és lazításához. Tőlünk nyugatabbra és délebbre – feltalálója után - angol kulcsnak hívják. Lengyelországban és Dániában svéd kulcsnak nevezik. Gyakori hiba amikor a kulcsnak játéka van, azaz nem szorítják rá kellően a fejre, emiatt a csavarfej lekerekedik. Új változata a Milli-grip, amelynél egy gombnyomással milliméteres pontosággal lehet rögzíteni a fogó méreteit.

Fix kulcsnyílású: csak az adott mérethez használható.

Profi kulcskészletek piacvezető gyártóktól

A webshop széleskörű kínálatában megtalálja az igényeinek megfelelő kulcs készleteket profi és megbízható minőségben. Az Extol Prémium csillagkulcs készletek mellett megtalálja a Yato kettős villáskulcs szetteket többféle kiszerelésben és természetesen a kombinált csillag-villáskulcs szetteket is.