Blog

7+1 DIY kertépítési ötlet képekben

2020.07.06 21:34
7+1 DIY kertépítési ötlet képekben

Kertje kialakításához vagy felújításához kérheti profi szakemberek segítségét és hozzá állhat sajátkezűleg is kivitelezni ötleteit. A nagyobb szabású munkafolyamatok előtt, (például a locsolórendszer vagy halastó kiépítéséhez) mindenképpen szükséges lehet egy szakértővel konzultálni. De kisebb elképzeléseit és kerti dekorját költséghatékonyan és egyszerűen házilag is megvalósíthatja.

Nyári projektjeihez inspirálódjon velünk! Képes ötlettárunkban ütős, kreatív és dizájnos elemeket gyűjtöttünk össze az otthonos hangulat megteremtéséhez.

Kertépítési ötletek képekben– kezdőknek

    

Lámpások befőttesüvegből

Ateraszon töltött esték hangulatához hozzátartoznak a kellemes fények is. Ahol a mécses kevésnek bizonyul, ott vesse be a befőttesüvegből készített lámpásokat. Minél többféle üveg világít, annál hangulatosabb a pattogó tüzet és a tücsök ciripelést hallgatva a verandán ücsörögni.

Lámpások befőttesüvegből

Egyszerű, de nagyszerű fűszegély

A fű és a virágoskert elhatárolására nagyszerű megoldás a fűszegély kiépítése. Nemcsak hasznos, de esztétikus megoldás is, pláne, ha hullámos, egyedi ívet rak ki belőle. A szegély készülhet bontott téglából, kövekből, farönkből, de még üvegekből is, a lényeg, hogy tartós anyagokat használjon fel hozzá. Ezzel az apró változtatással látványosan igényes és rendezett hatású lesz az udvara.

 Újragondolt virágos - és veteményeskert

Ne mondjon le akkor se a növényekről, ha csak egy talpalatnyi zöld területe van! Használja ki a függőleges helyeket, és alakítson ki mobil fűszerkertet néhány deszka vagy raklap segítségével.Egész nyáron élvezheti a növények intenzív illatát, és a teraszon ülve bármikor lecsippenthet néhány friss bazsalikomlevelet a pizzájára, és egy kis mentát a mojitoba.

Újragondolt virágos - és veteményeskert

 

Autentikus járda

A bontott tégla olyan kincs egy házban, amely megszámlálhatatlan dologra felhasználható. Mindegy, hogy lépegető ösvényt vagy gyalogutat épít, ha használt téglából rakja ki, garantáltan autentikus hatást varázsol az udvarra.

 Autentikus járda

 Raklapból minden elképzelhetőt

Ha kertépítési ötletekről van szó, akkor a másik nagy durranás a raklap. Ezerféleképpen felhasználható, könnyen beszerezhető, olcsó és ultradivatos.Az a jó benne, hogy szinte hozzá sem kell nyúlni, és máris feldobja a kültéri feelinget. Készülhet belőle asztal, hintaágy, kanapé, pult, fali virágtartó és még reggelig sorolhatnánk, csak a fantáziája szabhat határt. 

 Raklapból minden elképzelhetőt

Kertrendezési ötletek nagyobb projektekhez

Kerti zuhany forró napokra

A tartályostól a napkollektoros luxus kategóriáig sokféle típusú zuhanyzót választhat a kerti felfrissülés jegyében. A nyári kánikulában, a ház körüli munka után vagy a medencéből kiszállva is felfrissítheti magát egy mozdulattal. A tus alatt állva igazán az édenkertben érezheti magát, ha a zuhanykabint vízkedvelő növényekkel veszi körbe.

 Kerti zuhany forró napokra

Játszósarok

A gyermekes családoknak mindig áldás a kertes ház, ezért ne feledkezzen meg a legkisebbekről sem! A fából készült kisház, homokozó vagy mini játszópark tavasztól őszig garantáltan gyerekzsivajtól lesz hangos.

 Játszósarok

+1. A nyugalom szigete – peace & love

Amíg a kicsik önfeledt játékba merülnek, addig a felnőttek elvonulhatnak egy kényelmes zugba, vagy visszavonulót fújhatnak este egy pohár borral a hangulatfények alatt bekuckózva.

 A nyugalom szigete – peace & love

Képek forrása: Pinterest

 

Kapcsolódó téma: Terasz építés

                              Kerti grill tervek